Passa al contingut principal

QUÈ ÉS L'AMCM I QUINS OBJECTIUS TENIM? QUINES ACTIVITATS DUEM A TERME?




OBJECTIUS
Tot i que ens trobem en un moment en el qual sembla que el Museu Comarcal de Manresa (MCM) encara un futur ple de possibilitats, cal reconèixer que necessita un impuls social important per dur a terme els seus objectius.
Com que creiem que aquesta tasca no només és responsabilitat de la institució pública, us convidem a tots els interessats en el patrimoni cultural a ajudar-nos a promoure noves iniciatives que donin a conèixer el nostre museu.
L’objectiu és formar un grup de persones de disciplines diverses que gaudeixi treballant per a la millora de la cultura, de les següents maneres:
- Potenciar i difondre el coneixement del MCM i del seu patrimoni.
- Afavorir la recerca sobre els seus fons. 
- Fomentar la relació i la col•laboració amb altres museus i institucions.
- Promoure activitats culturals i artístiques.


ACTIVITATS
- Descobertes: L’Associació per al Museu Comarcal de Manresa (AMCM) porta a terme el que anomenem Descobertes. Aquesta iniciativa consisteix en localitzar, netejar, estudiar i presentar al públic peces inèdites del fons del Museu Comarcal de Manresa, que poden ser d’interès per a la història de la nostra ciutat.


- El Butlletí de l'AMCM: Actualment estem intentant confeccionar un butlletí informatiu i de divulgació per als nostres socis i seguidors, en el qual ens agradaria que tothom hi pogués participar.

- Servei Educatiu del MCM: Des de l'AMCM també col·laborem amb l'organització dels tallers educatius, visites, etc. A més a més, des de l'AMCM també produïm activitats que s'inclouen dins d'aquest servei que ofereix el Museu Comarcal de Manresa, com ara conferències, visites, etc.






SI US INTERESSA FER-VOS MEMBRES DE L'ASSOCIACIÓ PER AL MUSEU COMARCAL DE MANRESA, POSEU-VOS EN CONTACTE AMB NOSALTRES A TRAVÉS DEL CORREU ELECTRÒNIC O EL TELÈFON QUE FIGUREN AL NOSTRE PERFIL.




GRÀCIES A TOTHOM!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DESCOBERTES29

Inciem l'any amb una Descoberta molt interessant i que té relació directa amb les Festes de la Llum. Es tracta de la descoberta d'una làpida commemorativa en ocasió de la celebració de les Festes de la Misteriosa Llum del febrer de 1907, quan l’arquitecte Alexandre Soler i March en dissenyà el programa, “ a l’enfront de l’església del Carme s’hi descobriria una làpida que, en breu i elegant inscripció, perpetuarà el record de la famosa gesta històrica .” La presentació anirà a càrrec de la Sra. Raquel Lacuesta Contreras,   Doctora en Història de l'Art i Acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Dissabte 3 de març a les 19:00h Espai Memòries del Museu de Manresa .

Crònica de l'acte de cloenda de l'exposició “Viladomat i la tècnica”

En motiu de la cloenda de l’exposició “Viladomat i la tècnica” organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i els museus de Premià de Dalt, Mataró i Manresa . El passat dissabte dia 10 de març de 2018 va tenir lloc la conferència Sant Ignasi i la tradició mística castellana: l’estada a Manresa (1522-23) i les seves experiències en relació a la Música , presentada per Sor Lucía Caram i organitzada per l’Associació del Museu Comarcal de Manresa. La ponència va anar a càrrec del musicòleg i assagista Oriol Pérez que va endinsar el nombrós públic assistent en el món de la mística castellana del segle XVI, aproximant-los a la figura de Sant Ignasi com una mostra excelsa, amb les particularitats de l’estada a Manresa on algunes de les seves experiències viscudes no es poden comprendre sense la música. Els assistents varen poder gaudir de les explicacions i bon ritme de la conferència fruit d’un ponent experimentat i coneixedor de la mística medieval tar

AGENDA: Conferència Sant Ignasi i la tradició mística castellana

Sant Ignasi i la tradició mística castellana 10/03/2018   a les 19:00   Espai Memòries del Museu de Manresa Conferència a càrrec d' Oriol Pérez , musicòleg i assagista. Aproximació a la figura de Sant Ignasi com una mostra excelsa de la mística castellana del segle XVI, particularment durant la seva estada a Manresa (1522-23) i les seves experiències en relació a la Música. Aquesta activitat es fa amb motiu de la cloenda de l'exposició "Viladomat i la tècnica" que fins aquest diumenge dia 11 es pot visitar al museu i on s'hi mostren unes pintures d'Antoni Viladomat i Manalt (Barcelona 1678 - 1755) amb retrats de Sant Ignasi de Loiola i Santa Teresa de Jesús.  L'exposició està organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i els museus de Premià de Dalt , Mataró i Manresa. US HI ESPEREM!